Ajankohtaista

« Takaisin

CBC-ohjelmasta 14 uutta mikrohanketta

CBC-ohjelmasta 14 uutta mikrohanketta

Karelia CBC ohjelman seurantakomitea päätti kesäkuun kokouksessa Sortavalassa rahoittaa 14 mikrohanketta. Uudet hankkeet ovat elinkeino- ja ympäristöaloilta. Valitut mikrohankkeet etenevät sopimusneuvotteluihin ja voivat käynnistyä Suomen ja Venäjän ratifioitua ohjelman rahoitussopimuksen. Tavoite on, että Suomi ratifioi rahoitussopimuksen alkusyksystä ja Venäjä puolestaan 31.12.2017 mennessä ja hankkeet käynnistyvät heti vuoden 2018 alussa.


Pohjoiskarjalaisia partnereita on mukana yhdeksässä hankkeessa, joista kuudessa päähakija on Pohjois-Karjalasta. Nämä ovat:

- Employers meets youngsters, Tasemark Oy, 34 804 €

- Promoting Cross-Border Wood Construction Business -micro, Karelia ammattikorkeakoulu, 50 000 €

- Innovative forest road data for improving economic accessibility of Boreal forest resources, Arbonaut Oy, 50 000 €

- Development of forest fire risk assessment capacity and collaboration in the context of climate change, Arbonaut Oy, 50 000 €

- NatureHEALTH, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, 50 000 €

- Ecological Karelia: Water supply development and biogas evaluation, Keski-Karjalan kehittämisyhtiö KETI Oy, 50 000 €.

Seurantakomitea päätti lisätä rahoitusta käynnissä oleville hakukierrokselle neljä (toimintalinjan Kasvava rajanylittävä yritysyhteistyö kehittämishankehaku) ja viisi (toimintalinjan Puhdas ja miellyttävä asuinympäristö kehittämishankehaku). Rahoitusta lisättiin jätettyjen hakemusten määrän vuoksi ja ohjelman nopean liikkeellelähdön turvaamiseksi.