Ajankohtaista

« Takaisin

Interreg Itämeren alueen ohjelman haku auki

Interreg Itämeren alueen ohjelman haku auki

Interreg Itämeren alueen ohjelman viimeinen hakukierros avautui 5.10.2017 ja päättyy 9.4.2018. Aiemmista kahdesta hakukierroksesta poiketen kyseessä on yksivaiheinen, joskin pitkäkestoinen, hakukierros. Poikkeuksellisesti hakuun sisältyy myös pakollinen hankeideoiden konsultointivaihe, joka avautuu heti haun avauduttu.

Hankeideat on toimitettava konsultaatioon viimeistään 15.1.2018, mutta suositus on, että konsultaatio hoidetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

http://www.interreg-baltic.eu/news-detail/news/get-a-consultation-for-your-project-idea.html
http://www.interreg-baltic.eu/apply-for-funds/consultations.html

Haussa on mahdollista hankea rahoitusta ohjelman kaikista kolmesta tavoitteesta

Capacity for Innovation,
Management of natural resources,
Suistainble Transport

sekä niiden jokaisesta alatoimenpiteestä. Hakukierroksen erityisfokuksena on julkisen hallinnon institutionaalisen kapasiteetin parantaminen kaikilla hallinnon tasoilla ja näin ollen hankehakemuksissa on oltava mukana julkishallinnon toimijoita partnereina.

Itämeren alueen makroaluestrategialla (https://www.balticsea-region-strategy.eu/) tulee seuraavalla ohjelmakaudella olemaan entistä suurempi merkitys EU ohjelmarahoituksen kohdentumisessa.

Interreg Itämeren alueen ohjelma on yksi strategian nykyisistä rahoitusohjelmista, mutta myös näistä rahoitusohjelmista ainoa, jossa Pohjois-Karjala on ohjelma-aluetta. Tämä hakukierros on Interreg Itämeren alueen ohjelmassa ohjelmakauden 2014-2020 viimeinen.

Lisätiedot:

Ennakkoilmoitus kolmannesta hakukierroksesta: http://www.interreg-baltic.eu/news-detail/news/third-call-for-applications-will-be-opened-soon.html

Ohjelman hakukierrokset: http://www.interreg-baltic.eu/apply-for-funds/apply-for-funds.html

Ohjelman pääsivu: http://www.interreg-baltic.eu

Ohjelmasta suomeksi: http://www.rakennerahastot.fi/web/eay/itameren-alue

Interreg Itämeren alueen ohjelmassa on myös mahdollista hakea rahoitusta erillisille projektien yhteistyöalustoille, jotka perustuvat käynnissä oleviin Interreg Itämeren alueen ohjelman hankkeisiin, mutta joissa kuitenkin on vähintään yksi partneri muulla tapaa rahoitetusta hankkeesta. Projektien yhteistyöalustoja voi hakea seuraavista Interreg Itämeren alueen ohjelman teemoista: smart specialisation, clear waters, blue growth, intermodality of transport modes, maritime safety, enviromentally friendly shipping.

Lisätietoja
aluekehitysasiantuntija Pia Pitkänen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto