Ajankohtaista

« Takaisin

Joensuu haluaa käyttää 4,4 miljoonaa työllisyysmäärärahoja ratapihan hankkeeseen

Joensuu haluaa käyttää 4,4 miljoonaa työllisyysmäärärahoja ratapihan hankkeeseen

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto esittävät, että työllisyysmäärärahoja uudelleen kohdennetaan ministeriöiden yhteistyöhankkeena siten, että varoja osoitetaan nopeasti käynnistyviin, kasvua ja työllisyyttä parantaviin investointeihin. Näitä hankkeita on varmasti tunnistettavissa koko maan laajuisesti. Pohjois-Karjalasta esitetään tällaiseksi työllisyysinvestointihankkeeksi Joensuun ratapihahankkeen ensimmäistä vaihetta eli Kuhasalontien maantiesillan muutosta ratasuunnitelman ja tiesuunnitelman mukaisesti. Tämä edellyttää 4,44 M€ valtionrahoituksen järjestymistä valtion määrärahoista. Joensuun kaupunki on sitoutunut oman katujärjestelyosuutensa 0,66 M€ hoitamiseen.

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto jättivät 22.9. esityksensä työministeri Jari Lindströmille ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille.

Esityksen jättäneet tahot toteavat kiinnittäneensä huomiota siihen, että työllisyyspolitiikan määrärahoja uhkaa jäädä merkittävästi käyttämättä. Työllisyystoimenpiteistä huolimatta Pohjois-Karjalan työttömyysaste oli heinäkuussa 2017 edelleen korkeat 17,9 %, mikä on selkeästi maakuntien korkein. Joensuun kaupungin työttömyysaste oli heinäkuussa peräti 19,7 %. Pelkät henkilötason työllisyyspoliittiset toimet eivät selvästikään näytä olevan riittäviä. Tarvitaan myös toimintaympäristön infrastruktuurihankkeita, jotka luovat pohjaa kasvulle ja tuovat välittömästi toteutusaikaisia työpaikkoja.