Ajankohtaista

« Takaisin

Maakuntahallituksen edustajat eri ryhmiin

Maakuntahallituksen edustajat eri ryhmiin

Maakuntahallitus kokoontui ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanolla 25.9. ja valitsi keskuudestaa jäseniä maakuntaliiton eri ryhmiin.

Kokonaismaakuntakaavan valmistelu on parhaillaan käynnissä. Maakuntakaavatyöryhmän puheenjohtajaksi nimettiin Jouni Martiskin, 1. varapuheenjohtajaksi Jere Nuutinen, 2. varapuheenjohtajaksi Aulikki Sihvonen ja lisäksi jäseneksi Esko Saastamoinen ja Krista Mikkonen.

Yhteistyötoimikunta toimii maakuntaliiton johdon ja henkilöstön yhteistyöelimenä. Sen jäsenistä maakuntahallitus nimeää kolme ja henkilöstö viisi. Yhden työnantajan edustajan tulee olla työsuojelupäällikkö. Työsuojelupäällikkönä toimii vs. hallinto- ja talousjohtaja Jarmo Heiskanen. Maakuntahallituksesta mukaan nimettiin Heli Hjälm ja Sanna Parkkinen.

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta (JANE) toimii maakuntaliiton nimittämänä maakunnan järjestöjen yhteistyörakenteena edistäen järjestöjen toimintaedellytyksiä, keskinäistä yhteistyötä, järjestöjen ja kuntien välistä yhteistyötä sekä kansalaisnäkökulman kuulumista aluekehityksessä. Maakuntahallituksesta JANE:n puheenjohtajaksi nimettiin Ali Giray ja varapuheenjohtajaksi Sanna Heinonen.

Itä-Suomen neuvottelukuntaan kuuluvat Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kainuu, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Neuvottelukunta toimii ylimaakunnallisena yhteistyöalueena erityisesti edunvalvonnassa. Neuvottelukuntaan nimettiin Hanna HuttunenAulikki Sihvonen ja Seppo Eskelinen

Euregio Karelia on Pohjois-Karjalan, Kainuun Pohjois-Pohjanmaan ja Karjalan Tasavallan poliittisen tason yhteistyöfoorumi jäsenalueiden rajanylittävässä yhteistyössä. Sen tehtävänä on alueen yhteinen edunvalvonta Suomen ja Venäjän keskushallintojen sekä Euroopan unionin suuntaan rajan ylittävissä asioissa. Maakuntahallituksesta mukaan nimettiin Hanna Huttunen.