Ajankohtaista

Maakuntahallituksen edustajat eri ryhmiin

Maakuntahallitus kokoontui ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanolla 25.9. ja valitsi keskuudestaa jäseniä maakuntaliiton eri ryhmiin.

Kolme uutta AIKO-hanketta rahoitettiin

Maakuntahallitus myönsi AIKO-rahoitusta 561 000 euroa Joensuun kasvusopimuksen toisen toimintavuoden toimenpiteisiin. Hanke sai jatkoaikaa vuoden 2018 loppuun. Hakijoina ovat Joensuun kaupunki, Joensuun Tiedepuisto, Karelia-ammattkorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Luonnonvarakeskus ja Euroopan...

Työmarkkinatuen kuluja kaavaillaan kuntien ja maakunnan jaettavaksi

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoa työttömyysturvalain muutokseen. Lausuntoa pyydetään lakiluonnoksesta, jossa säädetään pitkään työmarkkinatukea saavien kotikunnalle nyt kuuluvista rahoitusvastuista.

Joensuu haluaa käyttää 4,4 miljoonaa työllisyysmäärärahoja ratapihan hankkeeseen

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto esittävät, että työllisyysmäärärahoja uudelleen kohdennetaan ministeriöiden yhteistyöhankkeena siten, että varoja osoitetaan nopeasti käynnistyviin, kasvua ja työllisyyttä parantaviin investointeihin.

Järvilohen pelastamiseksi on valmisteilla ainutlaatuinen yhteistyöhanke

Järvilohi on luokiteltu Suomessa äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi. Järvilohen luonnonmukainen lisääntyminen on estynyt ihmisen toiminnan seurauksena ja laji on säilynyt hengissä kalanviljelyn avulla. Sukupuuttoon johtavan perinnöllisen aineksen jatkuvan kapenemisen vuoksi laji tarvitsee jälleen...

Itäsuomalaiset bioenergia-alan ammattilaiset miettivät alan uudistumista

Itä-Suomen maakuntien yhteiset bioenergiapäivät järjestetään Joensuussa 26.–27. syyskuuta. Tilaisuudessa alan toimijat keskustelevat bioenergia-alan yrittäjyyden uusista mahdollisuuksista erilaisten yritysesimerkkien kautta.

Maakuntavaltuusto valitsi uuden maakuntahallituksen jäsenet

Joensuussa 11. syyskuuta kokoontunut Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi puheenjohtajakseen Seppo Eskelisen. Lea Oravalahti-Pehkonen toimii 1. varapuheenjohtajana ja Aulikki Sihvonen on 2. varapuheenjohtaja.

Maakunnissa hyvä valmius sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanoon

Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous oli 31.8.-1.9. Mikkelissä. Maakunnat laativat perjantaina oheisen kannanoton: Maakunnissa hyvä valmius sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanoon.

MYR sai uuden koostumuksen

Maakuntahallitus nimesi nyt kuntavaalien jälkeen uudet jäsenet maakunnan yhteistyöryhmään (MYR).

Runkoverkon pitää ulottua kaikkiin maakuntiin

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus piti perjantaina 1.9. kokouksensa Mikkelissä. Maakuntahallitus antoi lausunnon maantielaista, päätti pyytää maakuntaohjelman luonnoksesta kommentteja ja nimesi edustajat maakunnan yhteistyöryhmään.
Näytetään tulokset 1 - 10 / 385
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 39