Ajankohtaista

« Takaisin

Nyt pääset kommentoimaan maakuntaohjelman luonnosta

Nyt pääset kommentoimaan maakuntaohjelman luonnosta

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman POKAT 2021 ja sen ympäristöselostuksen luonnokset ovat nähtävillä 4.9.–3.10.2017.

- Maakuntaohjelmaan on koottu se ajatus, millä maakunnan kehitystä petrataan seuraavan neljän vuoden aikana. Siinä esitetään maakunnan kehittämisen keskeiset tavoitteet, toimenpide-ehdotukset ja niiden toteuttamisen voimavarat. Ohjelmaa on laadittu laajan toimijajoukon kanssa ja tavoitteena on, että se hyväksytään marraskuussa, taustoittaa kehittämisjohtaja Eira Varis maakuntaliitosta.

- Työn alla on merkittävä asiakirja, sillä käytännössä kaikkien maakunnassa käynnistettävien hankkeiden on oltava maakuntaohjelman linjausten mukaisia. Ohjelma siis linjaa paitsi maakuntaliiton, mutta myös muiden viranomaisten toimintaa. Maakuntaohjelman rahoitus on vuositasolla noin 170 miljoonaa euroa.

Asiakirjoihin voi tutustua Pohjois-Karjalan maakuntaliiton nettisivuilla ja maakuntaliiton toimistolla (Siltakatu 2, Joensuu) arkisin 4.9.–29.9.2017 klo 9.00-15.00. 

Kommentit pyydetään esittämään nettisivustolla tai toimittamaan maakuntaliiton kirjaamoon. Palautteista laaditaan yhteenveto, jossa esitetään myös vastaukset siihen, miten ne on otettu huomioon ja perustellaan tehdyt ratkaisut. Vastineet toimitetaan tiedoksi palautteen antajille.