Ajankohtaista

Pohjois-Karjalan suurimmat yritystyönantajat

Pohjois-Karjalassa kotipaikkaansa pitävistä yrityksistä suurin työnantaja oli vuonna 2016 ainoana yli tuhat henkeä työllistävänä yrityksenä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka työllisti 1 178 henkeä.

Maakuntakaavan lähtökohdat ja tavoitteet -raportista lähes 40 lausuntoa

Maakuntakaavan lähtökohdat ja tavoitteet olivat syyskuun loppuun asti sidosryhmien nähtävillä ja lausunnoilla. Kunnilta ja muilta viranomaisilta saatiin 24 lausuntoa ja lisäksi 15 lausuntoa yrityksiltä, yhteisöiltä ja muilta tahoilta. Lausunnot olivat pääosin myönteisiä.

Lokakuun maakuntahallituksen tiedote

Maakuntahallitus käsitteli maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman ja siihen liittyvän Kestävää kasvua ja työtä 2014 - 2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelman rahoitussuunnitelmaa vuosille 2018 ja 2019.

ICT-guru Petteri Järvinen Rääkkylän MEGA-illassa

Rääkkylässä järjestetään 10. lokakuuta avoin tilaisuus, jossa keskustellaan valokuidun ja yleensäkin tietotekniikan hyödyntämisestä Pohjois-Karjalassa. MEGA-illan pääpuhujana on tietoliikennealan guru Petteri Järvinen.

Mikä ihmeen maakunnallinen nuorisovaltuusto?

Mikä ihmeen maakunnallinen nuorisovaltuusto? Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustaminen ja kehittäminen juontaa juurensa Sipilän hallituksen maakuntalaki esitykseen. Maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan...

Maakuntahallituksen edustajat eri ryhmiin

Maakuntahallitus kokoontui ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanolla 25.9. ja valitsi keskuudestaa jäseniä maakuntaliiton eri ryhmiin.

Kolme uutta AIKO-hanketta rahoitettiin

Maakuntahallitus myönsi AIKO-rahoitusta 561 000 euroa Joensuun kasvusopimuksen toisen toimintavuoden toimenpiteisiin. Hanke sai jatkoaikaa vuoden 2018 loppuun. Hakijoina ovat Joensuun kaupunki, Joensuun Tiedepuisto, Karelia-ammattkorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Luonnonvarakeskus ja Euroopan...

Työmarkkinatuen kuluja kaavaillaan kuntien ja maakunnan jaettavaksi

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoa työttömyysturvalain muutokseen. Lausuntoa pyydetään lakiluonnoksesta, jossa säädetään pitkään työmarkkinatukea saavien kotikunnalle nyt kuuluvista rahoitusvastuista.

Joensuu haluaa käyttää 4,4 miljoonaa työllisyysmäärärahoja ratapihan hankkeeseen

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto esittävät, että työllisyysmäärärahoja uudelleen kohdennetaan ministeriöiden yhteistyöhankkeena siten, että varoja osoitetaan nopeasti käynnistyviin, kasvua ja työllisyyttä parantaviin investointeihin.

Järvilohen pelastamiseksi on valmisteilla ainutlaatuinen yhteistyöhanke

Järvilohi on luokiteltu Suomessa äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi. Järvilohen luonnonmukainen lisääntyminen on estynyt ihmisen toiminnan seurauksena ja laji on säilynyt hengissä kalanviljelyn avulla. Sukupuuttoon johtavan perinnöllisen aineksen jatkuvan kapenemisen vuoksi laji tarvitsee jälleen...
Näytetään tulokset 11 - 20 / 400
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 40