Ajankohtaista

Järvilohen pelastamiseksi on valmisteilla ainutlaatuinen yhteistyöhanke

Järvilohi on luokiteltu Suomessa äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi. Järvilohen luonnonmukainen lisääntyminen on estynyt ihmisen toiminnan seurauksena ja laji on säilynyt hengissä kalanviljelyn avulla. Sukupuuttoon johtavan perinnöllisen aineksen jatkuvan kapenemisen vuoksi laji tarvitsee jälleen...

Itäsuomalaiset bioenergia-alan ammattilaiset miettivät alan uudistumista

Itä-Suomen maakuntien yhteiset bioenergiapäivät järjestetään Joensuussa 26.–27. syyskuuta. Tilaisuudessa alan toimijat keskustelevat bioenergia-alan yrittäjyyden uusista mahdollisuuksista erilaisten yritysesimerkkien kautta.

Maakuntavaltuusto valitsi uuden maakuntahallituksen jäsenet

Joensuussa 11. syyskuuta kokoontunut Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi puheenjohtajakseen Seppo Eskelisen. Lea Oravalahti-Pehkonen toimii 1. varapuheenjohtajana ja Aulikki Sihvonen on 2. varapuheenjohtaja.

Maakunnissa hyvä valmius sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanoon

Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous oli 31.8.-1.9. Mikkelissä. Maakunnat laativat perjantaina oheisen kannanoton: Maakunnissa hyvä valmius sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanoon.

MYR sai uuden koostumuksen

Maakuntahallitus nimesi nyt kuntavaalien jälkeen uudet jäsenet maakunnan yhteistyöryhmään (MYR).

Runkoverkon pitää ulottua kaikkiin maakuntiin

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus piti perjantaina 1.9. kokouksensa Mikkelissä. Maakuntahallitus antoi lausunnon maantielaista, päätti pyytää maakuntaohjelman luonnoksesta kommentteja ja nimesi edustajat maakunnan yhteistyöryhmään.

Maakuntaliitto huomioi pohjoiskarjalaisia elokuvantekijöitä

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto huomioi kuusi pohjoiskarjalaista elokuvantekijää tänään Cinema-tapahtuman avajaisissa Joensuussa. Esille haluttiin nostaa Arto Halonen, Oskari Huttu, Perttu Leppä, Ari Matikainen, Taneli Mustonen ja Markku Pölönen.

NPA-ohjelman 5. hakukierros lähestyy

Pohjoinen Periferia ja Arktinen (NPA) -ohjelman viides hakukierros on 1.10.2017-28.2.2018. Se tulee olemaan avoin ohjelman kaikille toimintalinjoille, mutta hakuehtoja saatetaan vielä tarkentaa syyskuussa ennen varsinaista haun avautumista.

Tavoitteena vähähiilisempi yhteiskunta

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto myöntää EAKR-tukea hankkeisiin, jotka vahvistavat yritysten, elinkeinoelämän ja alueen innovaatiotoimijoiden yhteistyötä. EAKR-rahoituksesta 25 % kohdennetaan vähähiilistä taloutta edistäville hankkeille. Tällaisia hankehakemuksia toivotaan myös 22.9. päättyvään...

Nyt pääset kommentoimaan maakuntaohjelman luonnosta

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman POKAT 2021 ja sen ympäristöselostuksen luonnokset ovat nähtävillä 4.9.–29.9.2017.
Näytetään tulokset 1 - 10 / 381
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 39