Pohjois-Karjalan energianeuvontahanke

Ennakoivaa ohjausta laadukkaaseen ja energiatehokkaaseen rakentamiseen!

Parannamme uudisrakentajien, korjausrakentajien ja lämmitystapamuutosta suunnittelevien päätöksentekovalmiuksia energiatehokkuus- ja lämmitystapavaihtoehtojen valintatilanteissa. Annamme neuvoja ja puolueetonta tietoa uusiutuvan energian mahdollisuuksista sekä asumisen energiatehokkuudesta esimerkiksi valaistuksessa ja kodinkoneiden valinnassa. Järjestämme myös erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, mm. rakentajaillat, korjausrakentamisen illat ja teemakohtaiset tietoiskut.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton koordinoima "Pohjois-Karjalan energianeuvontahanke 2014" toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin rakennusvalvonnan, Suomen Metsäkeskuksen (Julkiset Palvelut, Pohjois-Karjala), Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen, Pohjois-Karjalan Marttojen ja Pohjois-Karjalan Sähkön kanssa koko maakunnan alueella. Kontiolahden kunnan rakennusvalvonta ja Joensuun Tiedepuisto Oy toimivat keskeisinä mukana olevina asiantuntija- & yhteistyötahoina.

Energianeuvontahanke 2014 on jatkoa vuonna 2011 alkaneelle neuvontatyölle. Uutta yhteistyötä tullaan hankkeessa kehittämään erityisesti korjausrakentamisen osalta ja Joensuun seudun lisäksi alueellisesti kattavammin myös Pielisen Karjalassa ja Keski-Karjalassa.