Ajankohtaista

« Takaisin

Pohjois-Karjalassa starttaa teknologiateollisuuden kasvuverkosto

Pohjois-Karjalassa starttaa teknologiateollisuuden kasvuverkosto

Pohjois-Karjalan teknologiateollisuus lähtee kasvun polulle, sillä Teknologiateollisuus ry käynnistää maakunnassa uudenlaisen kasvuverkoston. Se tarjoaa Pohjois-Karjalan kasvuhaluisille teknologiayrityksille vertaisverkoston keskinäiseen sparraamiseen ja inspiraatioita yritysten kasvuun.

- Toiminnan tavoitteena on löytää konkreettisia keinoja tukea teollisuusyrityksiä niiden liikevaihdon ja viennin kasvun tavoittelussa, kertoo Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

- Kasvuverkoston myötä ala ottaa Pohjois-Karjalassa merkittävän askeleen eteenpäin. Verkostolle myönnettiin tiistaina AIKO-rahoitusta 75 000 euroa ja lisäksi Teknologiateollisuus ry laittaa Pohjois-Karjalan toimintaan vastaavan summan, taustoittaa teknologia-alasta Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa vastaava aluekehityspäällikkö Maarit Siitonen.

- Viimeisimpien talouslukujen mukaan Pohjois-Karjalan metalliteollisuus ylsi 6,5 prosentin, ja koneiden ja laitteiden valmistus peräti 12,5 prosentin kasvuun. Muun muassa näitä hyviä lukuja lähdetään nyt edelleen nostamaan. 

- Teknologiateollisuus on ollut yksi maakunnan talouden tukijaloista jo vuosia ja uskon uuden toimintamallin tuovan merkittävän piristysruiskeen sekä yritysten liikevaihtoon että erityisesti viennin kasvattamiseen. Tarkoitus on talouden noususuhdanteen alkaessa realisoida kasvupotentiaali ja auttaa maakunnan yrityksiä pääsemään mukaan globaaleihin vientimarkkinoihin, kertoo Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ylijohtaja Ritva Saarelainen.

Verkoston konkreettinen työ käynnistyy Pohjois-Karjalassa jo 31. toukokuuta Joensuussa järjestettävällä tilaisuudella. Tilaisuuteen kutsutuille alan yrityksille kerrotaan tuolloin kattavasti verkoston toiminnasta ja siitä saatavista hyödyistä yritystoiminnassa.

Toimintamallin eduista on jo näyttöä, sillä 160 kasvuhaluisen yrityksen Kasvuryhmä, jota Teknologiateollisuus oli mukana perustamassa vuonna 2014, on kiihdyttänyt jäsenensä vauhtiin, jolla ne voivat jopa tuplata liikevaihtonsa 5 vuoden sisällä. Alueelliset kasvuverkostot vievät Kasvuryhmän mallia kaikkialle Suomeen.

-----------

Ohessa vielä aiheeseen liittyvä Teknologiateollisuus ry:n tiedote aiheesta