Ajankohtaista

”Valinnanvapauslaki uhkaa romuttaa suomalaisen terveydenhuollon parhaiten toimivan osan”

Pohjois-Karjala kritisoi valmisteilla olevan valinnanvapauslain useita keskeisiä kohtia. Ilman lain muutoksia uhkana on mm. että palvelujen integraatio heikkenee, kustannusten kasvun hillintä ei onnistu ja palvelujen yhdenvertainen saatavuus vaarantuu.

Ainutlaatuinen kuntakokous pikaisesti kasaan pohtimaan Pohjois-Karjalan sote-kiinteistöjä

Tällä hetkellä monessa Pohjois-Karjalan kunnassa mietitään kuumeisesti, mikä on vanhainkotien, hoitolaitosten ja muiden sote-kiinteistöjen kohtalo maakuntauudistuksessa. Yksi vaihtoehto on sote-kiinteistön mahdollinen myynti suurelle yksityiselle terveyspalvelujen tuottajalle.

Kova kolmikko - Huurinainen, Niemi ja Aalto vahvistamaan maakuntauudistuksen valmistelutiimiä

Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun on tulossa mukaan kolme uutta asiantuntijaa, talousasiantuntijaksi Ilpo Huurinainen sekä sote-asiantuntijoiksi Anu Niemi ja Heli Aalto.

Valinnanvapaudesta lausutaan yhdessä

Asiakkaan valinnanvapautta käsittelevä lakiluonnos on parhaillaan lausunnoilla joulukuun puoliväliin asti. Tarkoitus on lisätä asiakkaiden valinnanvapautta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Kolme toivetta: uudistus vietävä maaliin, luottakaa maakuntiin, yhdessä olemme enemmän

Kolme toivetta: uudistus vietävä maaliin, luottakaa maakuntiin, yhdessä olemme enemmän Julkinen keskustelu maakunta- ja soteuudistuksesta käy valtakunnassa kiivaana. Valtakunnallisesti on tärkeää, että uudistus viedään maaliin,...

Henkilöstöryhmä kerää ja kehittää käytäntöjä uudelle maakunnalle

Kävimme Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöryhmän marraskuun kokouksessa läpi mm. maakunnan rekrytointipalvelujen järjestämistä, lomapalkkavelan hillintää ja tulevia yhteisiä henkilöstötilaisuuksia.

Markku Lappalainen alkaa miettiä kuntien yhteisiä maaseututehtäviä uuteen uskoon

Ilomantsin ex-kunnanjohtaja Markku Lappalainen alkaa selvittää, kuinka kuntien maaseudun kehittäminen ja rahoittaminen jatkossa järjestetään. Selvitystyö käynnistyy joulukuun alusta.

Maakuntavaalit lähestyvät - muista äänestää

Tavoitteena on, että ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään Suomessa lokakuussa 2018. Maakuntavaaleissa äänestetään maakuntavaltuusto, johon tulee Pohjois-Karjalassa 59 jäsentä. Maakuntavaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa Pohjois-Karjalassa.

Maakunnan palkkalistoille 8 000 henkilöä

Maakunta- ja sote-uudistusta valmistellaan Pohjois-Karjalassa tällä hetkellä usealla rintamalla. Toisaalta mietitään tulevia tehtäviä ja palveluja ja samaan aikaan myös hallintoa ja tukipalveluja.

Mistä Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksessa on kysymys

Uudistuksella turvataan tärkeät palvelut ja sujuvoitetaan asiointia. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki saavat samat palvelut, resursseja käytetään fiksummin, palvelut nykyaikaistetaan, kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia parannetaan ja palveluissa siirrytään yhden luukun periaatteeseen.
Näytetään tulokset 1 - 10 / 47
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 5