Tiekartta öljyvapaaseen ja vähähiiliseen Pohjois-Karjalaan 2040

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Karelia-ammattikorkeakoulu ovat yhteistyössä laatineet laajan työpajatoiminnan pohjalta tiekartan öljyvapaaseen ja vähähiiliseen Pohjois-Karjalaan 2040. Tiekartta pohjautuu Pohjois-Karjalan ilmasto- ja energiaohjelmaan 2020. Tiekarttatyöhön on osallistunut yli 50 organisaatiota ja joukko yksityishenkilöitä. Tiekarttaa täydennetään vielä syksyllä 2017 muun muassa nostamalla esiin hyviä esimerkkejä. Tässä vaiheessa tiekartasta on mahdollista jättää kommentteja 11.8.2017 asti. Täydennysten jälkeen tiekarttaraportti taitetaan lopulliseen muotoonsa.

Tiekartta on toteutettu osana Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hanketta. Tiekarttatyötyhmään ovat kuuluneet Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Karelia-ammattikorkeakoulu Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa, Poveria biomassasta, SECUREnpa, Bio4Eco, TENTacle ja CIRCWASTE-hankkeiden kautta.

Raporttiluonnoksen voit ladata tästä tai sivupalkissa olevasta linkistä (lopullinen versio on tällä hetkellä taitettavana).