Ajankohtaista

« Takaisin

Markku Lappalainen alkaa miettiä kuntien yhteisiä maaseututehtäviä uuteen uskoon

Markku Lappalainen alkaa miettiä kuntien yhteisiä maaseututehtäviä uuteen uskoon

Aiemmin kunnissa ja ELY-keskuksessa hoidetut maaseutuhallinnon tehtävät siirtyvät tulevaisuudessa maakunnan hoidettavaksi. Pohjois-Karjalassa tämä käsittää ELY-keskuksen maaseutupalvelut, kuntien kolmen yhteistoiminta-alueen maaseutupalvelut ja kolmen kunnan hallinnoimat lomituspalvelut. Kyseessä on merkittävä tehtäväkokonaisuus, sillä Pohjois-Karjalassa näissä tehtävissä on noin 250 henkilötyövuotta.

Yllä mainittujen maakunnan hoidettavaksi siirtyvien tehtävien lisäksi kunnissa toimiva maaseutuhallinnon henkilöstö on hoitanut monia muita maaseudun kehittämiseen liittyviä tehtäviä. Tämä on vaihdellut paljon kunnittain ja henkilöittäin, mutta kyseessä on joka tapauksessa merkittävä työpanos.

Ilomantsin ex-kunnanjohtaja Markku Lappalainen alkaa selvittää, kuinka kuntien maaseudun kehittäminen ja rahoittaminen jatkossa järjestetään. Selvitystyö käynnistyy joulukuun alusta.

Selvityksessä laaditaan 2-3 toteuttamiskelpoista tapaa hoitaa asia jatkossa Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä. Lisäksi kartoitetaan eri osapuolten, erityisesti kuntien, näkemys asiasta.

Tavoitteena on, että ensi helmikuun lopulla Pohjois-Karjalassa on selvillä, millaisella yhteistyömallilla kuntien maaseudun kehittäminen ja rahoittaminen tulevaisuudessa hoidetaan. Johtoajatuksena on tehdä palveluista helposti saavutettavia ja työn tekemisestä sujuvaa.