Ajankohtaista

Uusi henkilöstösuunnittelija Mari Ojalammi käynnistää ryhmäyttämiset

Maakuntauudistuksen käytännön valmistelutyötä tekee Pohjois-Karjalassa valmistelutiimi. Uusin tiimin jäsen Mari Ojalammi aloitti 9. lokakuuta henkilöstösuunnittelijan tehtävässä. Ojalammin tehtäviin kuuluu tulevan maakunnan henkilöstöhallinnon valmistelutehtävät, kuten ohjeiden ja toimintamallien...

Katso uusi hauska video Siun sotesta

Kotihoito ja pelastuslaitoksen ensihoito ovat tiivistäneet yhteistyötään Siun soten myötä. Youtubessa olevalla videolla on muutama konkreettinen esimerkki siitä, mitä hyötyä yhteiseen organisaatioon siirtymisestä on ollut syrjäseutujen palvelujen järjestämisen kannalta.

Blogi: Kasvupalveluiden kymmenen kysymystä

Uusi lakiluonnos alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista julkaistiin viikolla 40. Uteliaana kävin lakipaketin kimppuun katsoakseni, miltä se näyttää Pohjois-Karjalan ja muiden maakuntien kannalta. Tässä nopea ensiarvio.

Pohjois-Karjalassa osallisuus ei ole sanahirviö

Pohjois-Karjalassa on jalkauduttu selvittämään, millaista kuntalaisia osallistavaa työtä kunnissa tehdään. Kolmen naisen kiertue kartoittaa kuntien jo nyt toteuttamia osallisuuden hyviä käytäntöjä ja samalla etsitään yhteistyön paikkoja kuntien ja maakunnan välillä.

Pohjois-Karjalasta ei heru pisteitä Hetlille

Pohjois-Karjalassa maakuntauudistusta valmistelevat tahot kummastelevat valtakunnallisen Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen eli Hetli Oy:n tarpeellisuutta. Näkemyksenä on, että äskettäin perustettu Hetli on ylimääräinen ja tarpeeton välitaso, joka vain nostaa toiminnan kustannuksia.

Mikä ihmeen maakunnallinen nuorisovaltuusto?

Mikä ihmeen maakunnallinen nuorisovaltuusto? Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustaminen ja kehittäminen juontaa juurensa Sipilän hallituksen maakuntalaki esitykseen. Maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan...

Sidosryhmien ääntä kuullaan muutosfoorumeissa

Muutosfoorumien tehtävänä on tukea maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan valmistelua, toiminnan ja palvelujen kehittämistä ja yhteistyön edistämistä. Muutosfoorumeja on perustettu kolme: elinvoima, hyvinvointi ja järjestöasiat.

Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus syyskuussa

Lue mikä on uudistuksen tilanne syyskuussa. Artikkelissa kerrotaan mm. uudistustyön rahoituksesta, valinnanvapauslain valmistelun aikataulusta ja muutosfoorumeista.

Runkoverkon pitää ulottua kaikkiin maakuntiin

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus piti 1.9. kokouksensa Mikkelissä. Maakuntahallitus antoi lausunnon maantielaista.

Maakunnissa hyvä valmius sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanoon

Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous oli 31.8.-1.9. Mikkelissä. Maakunnat laativat perjantaina oheisen kannanoton sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanosta.
Näytetään tulokset 1 - 10 / 35
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 4