Tiedotteet

Uusi EU-ohjelmakausi alkamaisillaan

EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021–2027 ohjelman, Uudistuva ja osaava Suomi, käynnistyminen on lähempänä kuin koskaan. Vaikka itse ohjelma on vielä varsinaista hyväksymistä vailla Euroopan komissiossa, on Suomi käynnistämässä ohjelmaa omalla riskillä.

Aivan lähiaikoina saadaan valmiiksi uuden EURA2021-tietojärjestelmän tekniset yksityiskohdat, jonka jälkeen hankehaut voidaan käynnistää. Arvio aikataulusta on yritysrahoituksen osalta maaliskuun alkupuoli, ja kehittämisrahoituksen osalta maaliskuun aikana. Jos tämä aikatauluarvio pitää, saadaan uudet hankkeet kesäkuussa Pohjois-Karjalassa maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) käsittelyyn ja alkamaan heti kesälomakauden jälkeen.

Pohjois-Karjalassa välittävinä viranomaisina eli hankerahoittajina toimivat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus, joka palvelee Itä-Suomea niin sanottuna rakennerahasto-ELY:nä.

Myöntövaltuudet välittäville toimielimille on jo annettu. Tämän vuoden hakuihin maakuntaliitolla on käytettävissä 6,3 miljoonaa ja ELY-keskuksella 21,5 miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahastosta sekä ELY-keskuksella lisäksi Euroopan sosiaalirahastosta 10,2 miljoonaa euroa.