Itä-Suomen kulttuu­ri­väki kohtaa Outokum­mussa 3.9.

Taiteen edistä­mis­keskus järjestää yhteis­työssä Outokummun kaupungin ja Kulttuuri Itää ‑hankkeen kanssa Ylimaa­kun­nal­liset Taide­verk­karit. Ajankoh­taisten asioiden lisäksi tilai­suu­dessa pääsee kohtaa­maan muita alueen toimi­joita ja verkos­toi­tu­maan. Samalla myös pohdi­taan, kuinka itäinen Suomi vahvistuu positii­vi­sessa hengessä kulttuurin voimin!

Tapah­tuma järjes­te­tään tiistaina 3.9. kello 9.30–21.30 Kiisu Teatte­rissa Outokum­mussa. Ilmoit­tau­tu­minen on auki 23.8. saakka.

Teemana Itä on sinusta kiinni

Taide­verk­karit on matalan kynnyksen verkos­toi­tu­mis­ti­lai­suus Sillan­ra­ken­ta­jien hankea­lueen toimi­joille. Terve­tul­leita ovat taiteen ammat­ti­laiset ja järjestöt, kulttuurin tekijät, vaikut­tajat, yrittäjät ja matkai­lualan toimijat. Syyskuun tapaa­misen teema on Itä on sinusta kiinni.

Mukaan panee­leihin ja puhujiksi on tulossa mm. kolmen maakunnan maakun­ta­joh­tajat sekä Jatta Juhola, Satu Piispa-Hakala, Ulla Päivikkö, Anu Vehvi­läinen, Matti Viialainen, Anna Vilkuna ja Kim Väisänen.

Tilai­suuden avaa näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola.

Sillanrakentajat-hanke on Taiteen edistä­mis­kes­kuksen rahoit­tama monia­lainen hanke, joka pyrkii edistä­mään yhteis­työtä taitei­li­joiden, kuntien kulttuu­ri­pal­ve­luiden, elinkei­noe­lämän, matkailun ja maakun­ta­liit­tojen välillä kolmen maakunnan alueella Itä-Suomessa.

Ohjelma

9.30–10.30 Esitte­ly­pis­teet / Verkos­toi­tu­mista Kiisu Teatteri

10.30–11.30 Verkos­toi­tu­mis­lounas, Ravin­tola Vanha Paja

11.45–12.30 TILAI­SUUDEN AVAUS, Kiisu Teatteri

12.30–13.30 Panee­li­kes­kus­telu: Kulttuu­risen elinvoiman tulevai­suus Itä-Suomessa: Millaista yhteis­työtä meidän on tehtävä veto- ja lumovoiman eteen?

13.30–13.45 Tauko

13.45–14.15 Maakun­ta­joh­ta­jien avaus: kulttuurin merkitys maakun­nalle Pentti Mäkinen, Tytti Määttä, Markus Hirvonen

14.15–15.15 Panee­li­kes­kus­telu: kulttuurin merkitys maakunnalle

16–18 Vanha Kaivos –kierros ja verkostoitumista

18–19 Fasili­toitu verkos­toi­tu­mis­buffet, Ravin­tola Vanha Paja

19–22 Musiikkia ja verkos­toi­tu­minen jatkuu

Tilai­suuden ruokailut ovat omakus­tan­teisia. Kahvi­tuksen tarjoaa Outokummun kaupunki. Pukukoo­dina Art Casual.

Tilai­suu­teen mahtuu mukaan vain rajattu määrä osallis­tujia ja osallis­tujat valitaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Outokum­puun on mahdol­lista matkata yhteis­kyy­di­tyk­sellä Etelä-Savosta ja Pohjois-Savosta. Paikkoja on rajatusti ja ne varataan ilmoit­tau­tu­mis­jär­jes­tyk­sessä. Yhteis­kyy­di­tyk­seen ilmoit­tau­du­taan tapah­tuman ilmoittautumislomakkeella.

Lisätie­toja kulje­tuk­sista ja aikatau­luista: [email protected] ja [email protected] / Kulttuuri Itää ‑hanke.

Muut tiedus­telut: Tiia-Mari Mäkinen ([email protected]) ja Virpi Rautsiala ([email protected]) / Sillanrakentajat-hanke.