AV-tuotantotuki

AV- ja elokuvatuotantojen rahoituksella tuotantoja Pohjois-Karjalaan

AV-tuotantojen alueellista tukea myönnetään Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta. AV-tuotantojen neuvontapalveluja tarjoaa Business Joensuu Oy:ssä toimiva Itä-Suomen elokuvakomissio.

Maakunnassa on toteutettu ja rahoitettu useita pitkiä elokuvatuotantoja sekä lyhytelokuvia, dokumentteja ja jälkituotantovaiheen hanketta.

Erityisesti pitkien elokuvatuotantojen saaminen alueelle on rahoituksen yksi tärkeimpiä tavoitteita. Näiden tuotantojen aluetaloudelliset ja imagolliset vaikutukset arvioidaan hyödyllisiksi, koska tuotannot käyttävät alueellisia palveluja, työntekijöitä ja alan erityisosaamista. Oppilaitosyhteistyö on kehittynyt tuotannoissa merkittävästi, samoin muiden alueellisten toimijoiden yhteistyö.

Myönnettävissä on kolme erityyppistä tukea: tuotantotuki, pilottituotantotuki ja myyntitrailerituki, joista tarkemmat ehdot on selostettu tuotantotuen periaatteissa. Hankkeella oltava korkea laatu sekä positiivinen aluetaloudellinen ja imagollinen merkitys Pohjois-Karjalalle.

Tuotantotuen määrä on 25 % hyväksytyistä alueellista kustannuksista.

Pilottituotantotuen määrä on 90 % ja enintään 25 000 euroa hyväksytyistä alueellista kustannuksista.

Myyntitrailerituen määrä on 90 % ja enintään 5 000 euroa hyväksytyistä alueellisista kustannuksista.

Hakemuksia voi jättää Pohjois-Karjalan maakuntaliittoon jatkuvasti: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Siltakatu 2, 80100 JOENSUU. Tai sähköpostilla: kirjaamo@pohjois-karjala.fi.

Itä-Suomen elokuvakomissio (effc.fi) toimii yhteistyötahona ja koordinaattorina kansallisille ja kansainvälisille elokuva- ja televisiotuotannoille. EFFC:n palvelut ovat tuotantoyhtiöille maksuttomia. EFFC auttaa tuotantoja rahoituksen hakemisessa sekä kuvausten toteuttamisessa toiminta-alueellaan.

Lisätietoja