Tiedot­teet

Kuusi kansan­edus­tajaa Pohjois-Karjalasta

Pohjois-Karjalasta valit­tiin eduskun­taan kuusi kansan­edus­tajaa. Maakunta menetti kaksi kansan­edus­tajaa. Savo-Karjalan vaali­pii­rillä on 15 kansan­edus­tajan paikkaa. 

Pohjois-Karjalan ääniha­rava oli perus­suo­ma­laisten Sanna Antikainen 7 697 äänellä. Outokum­pu­lainen Antikainen valit­tiin ensim­mäisen kerran eduskun­taan edelli­sissä vaaleissa ja hän on Pohjois-Karjalan maakun­ta­hal­li­tuksen jäsen.

Toiseksi eniten ääni sai ilomant­si­lainen Hannu Hoskonen (kesk.). Hoskonen valit­tiin viiden­nelle kaudel­leen 6 982 äänellä.

Joensuu­lainen Seppo Eskelinen (sd.) sai 6 969 ääntä. Eskeli­selle kausi tulee olemaan toinen eduskun­nassa. Hän on Pohjois-Karjalan maakun­ta­val­tuuston puheenjohtaja.

Myös Keskustan Hanna Huttunen jatkaa toiselle kaudelle 5 842 äänellä. Outokum­pu­lainen Huttunen on maakun­ta­hal­li­tuksen puheenjohtaja.

Joensuu­lainen Krista Mikkonen (vihr.) keräsi 3 971 ääntä. Mikkonen toimi sisämi­nis­te­rinä edelli­sellä kaudella.

Uusi maakunnan kansan­edus­taja on joensuu­lainen Timo Vornanen (ps.) 6 479 äänellä.

Kun koko maan äänistä oli laskettu 98,5 prosenttia, puolueiden kannatus jakaantui seuraa­vasti viiden suurimman osalta: Kansal­linen Kokoomus (20,8 %, 48 paikkaa) , Perus­suo­ma­laiset (20,1 %, 46 paikkaa), Suomen Sosia­li­de­mo­kraat­tinen Puolue (19,9 %, 43 paikkaa), Suomen Keskusta (11,4 %, 23 paikkaa) ja Vihreä liitto (7,1 %, 13 paikkaa)

Savo-Karjalan vaali­piirin äänes­ty­sak­tii­vi­suus jäi jälleen matalaksi ollen 67,5 prosenttia. Valta­kun­nal­linen äänes­tys­pro­sentti oli 71,9 eli lähes sama kuin neljä vuotta sitten.