Tiedot­teet

Maakunnan virkis­tys­reitit koottiin yhteen paikkaan

Pohjois-Karjalan luonto­polut, hoidetut ladut ja pyöräi­ly­reitit ovat nyt entistä paremmin ja helpommin löydet­tä­vissä Outdoor Active ‑verkkoa­lus­talta. Pohjois-Karjalan kunnat ovat kerän­neet alustalle tietoa maakunnan virkis­tys­rei­teistä ja palve­luista, joista Visit­Ka­relia on tehnyt kooste­sivun verkkosivuilleen.

Tavoit­teena on, että mahdol­li­simman moni pääsee nautti­maan selkeästi merki­tyistä ulkoi­lu­rei­teistä. Tämä vastaa myös kovassa nousussa olevaan omatoi­mi­seen luonto­mat­kai­luun. Reittien kokoa­minen matkai­lusi­vuston alle tehostaa niiden löydet­tä­vyyttä, markki­nointia ja mahdol­listaa niiden linkit­tä­misen osaksi muita matkailupalveluita. 

- Kun keski­tämme matkailun markki­nointia meidän sivuil­lemme, niin voimme tukea eri palve­luiden näkyvyyttä muun muassa maksul­li­silla kampan­joilla. Virkis­tys­reit­tien osalta voimme laajentaa kohde­ryhmiä lajihar­ras­ta­jista esimer­kiksi eri ulkoi­lu­mah­dol­li­suuksia etsiviin perhei­siin ja luonnosta nautis­ke­le­viin matkai­li­joihin, kertoo sisäl­lön­tuot­taja Marianne Markkanen VisitKareliasta.

Taustalla on Pohjois-Karjalan maakun­ta­liiton ja Visit­Ka­re­lian yhteinen Pohjois-Karjalan virkis­tys­reitit kansain­vä­li­seksi menes­tys­val­tiksi ‑hanke, jota on rahoi­tettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrä­ra­halla (AKKE).

- Hankea­jatus virisi eri toimi­joilta tulleista toiveista, että maakunnan reitti­ver­kosto pitäisi saada paremmin esille ja löydet­tä­väksi. Outdoor Active valikoitui alustaksi monipuo­li­suu­tensa ja kansain­vä­li­syy­tensä vuoksi. Lieksassa alusta oli jo käytössä, joten heidän positii­viset kokemuk­sensa auttoivat valin­nassa. Kuntien sitou­tu­minen mukaan hankkee­seen oli tärkeää, josta erityis­kiitos heille – ilman heidän työpa­nos­taan ei olisi ollut mahdol­lista saada näin kattavaa sisältöä koko maakun­nasta tällä aikatau­lulla, hankkeesta maakun­ta­lii­tossa vastannut maankäyt­tö­asian­tun­tija Heikki Viinikka

Lieksassa reittien kehit­tä­mistä on tehty suunni­tel­mal­li­sesti usean vuoden ajan ja kaikki tärkeimmät retkei­ly­reitit on viety Outdoor Activeen.

- Olemme saaneet kiitosta ja tunnus­tusta tästä työstä sekä paikal­li­silta asukkailta että matkai­li­joilta ulkomaita myöten. Retki­koh­teet ja reittien ominai­suudet löytyvät kätevästi ja näin myös yrittä­jien aikaa säästyy, kun asiakas voi omatoi­mi­sesti tutustua reitti­vaih­toeh­toihin. Lisäksi olemme nosta­neet vahvasti näkyviin kaikkia reittien ympärillä olevia palve­luita ja käynti­koh­teita. On erittäin hieno asia, että koko maakunta on nyt mukana samalla alustalla tekemässä näkyväksi kohtei­tamme, sanoo matkailun yritys­asian­tun­tija Mari Mustonen Lieksan Kehitys Oy:stä.

Lisätiedot: maankäyt­tö­asian­tun­tija Heikki Viinikka, p. 050 593 7269, [email protected], sisäl­lön­tuot­taja Marianne Markkanen, p. 040 487 4897, [email protected], matkailun yritys­asian­tun­tija Mari Mustonen, p. 044 977 5056, [email protected]