Tiedot­teet

Ilmoit­taudu Taste Saimaa ‑tapah­tuman toteuttajaksi!

Saimaan alueen ainut­laa­tuista gastro­no­miaa ja kulttuuria juhlis­te­taan uuden­lai­silla elämyk­sillä vuonna 2024 Pohjois-Karjalassa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Juhla­vuosi koskettaa laajasti eri toimi­joita: alkutuot­tajia, jalos­tajia, kahvila- ja ravin­to­lay­rit­täjiä, kulttuurin, taiteen ja luovien alojen toimi­joita, festivaali- ja tapah­tu­ma­toi­mi­joita, järjes­tö­toi­mi­joita, kyläyh­dis­tyksiä ja kuntia.

Haemme nyt juhla­vuoden tapah­tu­mien toteut­tajia. Hakemalla mukaan saat käyttöösi Taste Saimaa Partner ‑verkoston markki­noin­ti­ka­navat. Tapah­tu­masi nousee myös maakun­nal­li­siin tapah­tu­ma­ka­len­te­reihin Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa sekä Mikkelin ja Savon­linnan kaupun­kien tapah­tu­ma­ka­len­te­reihin. Taste Saimaa ‑kumppa­nuus ei maksa tapahtumatoimijalle.

Taste Saimaa Partner ‑tapah­tuman tulee täyttää seuraavat kriteerit: 

  1. Tapah­tuma tuote­taan ja toteu­te­taan Etelä-Savon, Etelä-Karjalan tai Pohjois-Karjalan alueella.
  2. Paikal­liset palve­lun­tar­joajat ja yrittäjät ruoka‑, kulttuuri- ja matkai­lua­loilta ovat esillä tapah­tuman ohjel­massa ja tarjonnassa.
  3. Tapah­tu­masta tulee osa Taste Saimaan tarinaa, jossa tuodaan ylpeästi esiin ainut­laa­tuista kulttuu­riamme, vieraan­va­rai­suut­tamme, puhdasta ruokaamme sekä luontoamme.
  4. Tapah­tuman järjes­täjä tunnistaa yhteis­työn voiman tuomalla esiin alueen muutkin toimijat ja suosit­te­le­malla myös muita tapah­tumia ja toimi­joita vierailijoille.
  5. Tapah­tumia kannus­te­taan huomioi­maan toimin­nas­saan myös lapset ja nuoret.
  6. Tapah­tuman toteu­tuk­sessa pyritään huomioi­maan vastuul­li­suus ja ympäristön kannalta kestävät valinnat.

Haku on auki vuoden 2024 alkuun saakka.

Lisätiedot: kulttuu­ri­asian­tun­tija Hannele Autti, p. 050 439 8104, [email protected], viestin­tä­pääl­likkö Sami Tolvanen, p. 050 305 7850, [email protected]