Tiedot­teet

Valtion osoitet­tava 75 miljoonaa euroa Itä-Suomen hankkei­siin vihreiden inves­toin­tien potista

Itä-Suomessa on vireillä lukuisia vihreitä yrity­sin­ves­toin­teja, jotka tuovat kasvua, elinvoimaa ja uusia työpaik­koja. Osa hankkeista on jo raken­teilla, osa odottaa muun muassa kanta­verk­koon liittyviä ratkaisuja.

Työ- ja elinkei­no­mi­nis­teriö on varannut vihrei­siin inves­toin­teihin 400 miljoonan määrä­rahan valtion talous­ar­vioon. Tämä on suoraa rahoi­tusta elinkei­no­po­liit­ti­siin hankkei­siin. On mahdol­lista, että rahoi­tuk­sesta huoleh­tivat Business Finland ja ELY-keskukset ja että rahoitus painottuu erittäin vahvasti Etelä- ja Länsi-Suomeen.

Nykyi­sessä turval­li­suus­po­liit­ti­sessa tilan­teessa on tärkeää, että hallitus huomioi ja turvaa Itä-Suomen kehit­tä­misen edelly­tykset. Itä-Suomen neuvot­te­lu­kunta edellyttää, että Itä-Suomen vihreiden inves­toin­tien vauhdit­ta­mi­seksi työ- ja elinkei­no­mi­nis­te­riön määrä­ra­hasta osoite­taan 75 miljoonaa korva­mer­kit­tynä Itä-Suomen hankkeisiin.

Tällä tärkeällä konkreet­ti­sella teolla hallitus voi vauhdittaa halli­tus­oh­jelman mukaista itäisen Suomen kasvua, mikä edistää myös koko maan menes­tystä. Rahoitus voidaan ohjata Itä-Suomeen joko Business Finlandin tai ELY-keskusten kautta.

Joensuussa 19.2.2024,

ITÄ-SUOMEN NEUVOT­TE­LU­KUNTA

Markus Hirvonen, maakun­ta­joh­taja, Pohjois-Karjala, Itä-Suomen neuvot­te­lu­kunnan puheen­joh­ta­ja­maa­kunta 2024

Pentti Mäkinen, maakun­ta­joh­taja, Etelä-Savo

Satu Sikanen, maakun­ta­joh­taja, Etelä-Karjala

Riikka Pirkka­lainen, maakun­ta­joh­taja, Kainuu

Tytti Määttä, maakun­ta­joh­taja, Pohjois-Savo