Tiedot­teet

Jaakko Tepon tribuut­ti­kon­sertit myytiin loppuun Kuopiossa ja Joensuussa – ei lisäkeik­koja, ei dynaa­mista hinnoittelua

Kuopiossa ja Joensuussa elokuun puoli­vä­lissä järjes­tet­tävät Jaakko Tepon tribuut­ti­kon­sertit on myyty loppuun. Tai loppuun ja loppuun. Oikein nopea ennättää saada paikan Kuopion musiik­ki­kes­kuksen konsert­tiin, jonne on vielä alta 30 lippua tarjolla. Musiik­ki­keskus vetää kaikkiaan 1 024 katsojaa. Joensuun Carelia-salissa on 599 istuma­paikkaa, jotka on jo myyty.

- Lisäkeik­koja, dynaa­mista hinnoit­telua ja muita­kaan kikka­kol­mosia ei oteta käyttöön. Nämä konsertit ovat ainut­ker­taisia tilai­suuksia juhlistaa Pohjois-Savolle ja Pohjois-Karjalalle rakkaan kansan­tai­tei­lijan juhla­vuotta ja elämän­työtä, toteavat maakun­tien liittojen viestijät Jari Sihvonen ja Sami Tolvanen.

Iisal­me­lais­syn­tyinen kuplet­ti­mes­tari Jaakko Teppo täytti alkuvuo­desta 70 vuotta. Ruikon­perän Sinfonia ‑konser­teissa kuullaan ensim­mäistä kertaa Tepon kappa­leita sovitet­tuina sinfo­niaor­kes­te­rille ja tunne­tuille savolais­kar­ja­lais­taus­tai­sille solis­teille. Solis­teina nähdään blues­ku­nin­gatar Erja Lyytinen, hevime­tallin pioneeri Marko Hietala ja Happoradio-yhtyeen keula­kuva Aki Tykki. Mukana on myös Jaakko Tepon poika Ilja Teppo yhtyeensä kanssa. Kapel­li­mes­ta­rina toimii Antti Rissanen.

Konsertit juontaa Antti Heikkinen, joka on kirjoit­tanut elämä­kerran köyhän siirto­lais­per­heen pojan matkasta koko kansan rakas­ta­maksi Ruikon­perän multakurkuksi.

Konsertit järjes­tävät Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Karjalan maakun­ta­liitto yhteis­työssä Kuopion kaupungin, Joensuun kaupungin, Karja­laisen Kulttuurin Edistä­mis­sää­tiön kanssa ja OLVI-säätiön kanssa.

- Jaska on Ohtaan­salmen silta. Hän yhdistää Savon ja Karjalan heimot. Hän on syntynyt Iisalmen maalais­kunnan Pelto­salmen kylässä, opiskellut Kuopiossa ja asunut jo vuosia Pohjois-Karjalassa. Jaskan kielel­linen rikkaus on sekoitus siirto­kar­ja­lai­suutta ja savolai­suutta. Hän on itse sanonut, että Savo ja Karjala on yhtä ja sammaa, mikä on mieles­tämme oikein hyvä pitää mielessä yleisem­minkin. Yhdessä tehden ja toisiamme kuunnellen homma toimii ja asiat etenevät, Sihvonen ja Tolvanen toteavat.

Konsertit ovat osa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakun­ta­päi­vien ohjelmaa. Kuopion musiik­ki­kes­kuk­sessa konsertti nähdään tiistaina 15. elokuuta kello 19. Orkes­te­rina on Kuopion kaupun­gi­nor­kes­teri. Joensuun Carelia-salissa konsertti uusitaan Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin tahdit­ta­mana torstaina 17. elokuuta kello 19.

Lisätiedot: viestin­tä­asian­tun­tija Jari Sihvonen, [email protected] , p. 044 714 2653, viestin­tä­pääl­likkö Sami Tolvanen, [email protected] , p. 050 305 7850