Tiedot­teet

Biota­lou­desta lisää arvoa Pohjois-Karjalaan ‑webinaari 1.11.

Pohjois-Karjalan maakun­ta­liitto, maa- ja metsä­ta­lous­mi­nis­teriö ja työ- ja elinkei­no­mi­nis­teriö järjes­tävät yhdessä Biota­lou­desta lisää arvoa Pohjois-Karjalaan ‑webinaarin tiistaina 1.11. kello 13–16.30. Tilai­suus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Webinaa­rissa käsitel­lään kansal­lisen biota­lous­stra­te­gian alueel­li­seen jalkaut­ta­mis­suun­ni­tel­maan liittyviä asioita.

Suomen biota­lous­stra­te­gian 2022–2035 pääta­voit­teena on biota­louden arvon­lisän kaksin­ker­tais­ta­minen 2035 mennessä. Tavoit­teena on luoda kestä­viin ratkai­suihin perus­tuvaa talou­del­lista kasvua ja työpaik­koja tuotta­malla mahdol­li­simman korkean arvon­lisän tuotteita ja palve­luita. Samalla tavoi­tel­laan materi­aa­lien resurs­si­vii­sasta käyttöä ja kierrä­tystä sekä sivuvir­tojen hyödyn­tä­mistä entistä tehok­kaammin. Tavoit­teena on samalla vähentää riippu­vuutta fossii­li­sista ja muista uusiu­tu­mat­to­mista raaka-aineista.

Alueilla ja alueel­li­silla jalkaut­ta­mis­suun­ni­tel­milla on erityisen tärkeä rooli biota­lous­stra­te­gian toimeenpanossa:

  • tuetaan alueel­listen biota­louden kluste­reiden ja teknologia-alustojen kehit­ty­mistä kansal­lisen strate­gian mukai­sesti sekä niiden välistä yhteistyötä
  • varmis­te­taan, että biota­lous strate­gian toimeen­pano alueilla sopii yhteen maakun­taoh­jel­mien ja alueel­listen älykkään erikois­tu­misen strate­gioiden kanssa
  • seura­taan kansal­lisen strate­gian toteu­tu­mista alueel­listen toimeen­pa­no­suun­ni­tel­mien kautta.

Terve­tuloa webinaariin!