Maaseudun tarinaa kirjoi­te­taan Nurmeksessa

Suomen suurin ideafes­ti­vaali, Maaseu­tu­par­la­mentti, pidetään Nurmek­sessa 26.–28.9. Festi­vaa­lialue sijoittuu Hyvärilän ja Bomban alueelle.

Maaseu­tu­par­la­mentti on yhteis­kun­nal­linen tapah­tuma, joka on tarkoi­tettu kaikille maaseu­tujen tulevai­suuden kehit­tä­mi­sestä ja kansal­li­sesta maaseu­tu­po­li­tii­kasta kiinnos­tu­neille. Tapah­tuma on maksuton.

Tapah­tuma kokoaa yhteen päättäjät ja rahoit­tajat, yhdis­ty­sak­tiivit ja kyläke­hit­täjät, yrittäjät, tutkijat ja asian­tun­tijat. Nurmek­sessa voi siis tavata ja kuulla monen­laisia osallis­tujia, joita yhdistää mielen­kiinto maaseu­tujen asioihin. 

Tänä vuonna halutaan erityi­sesti laajentaa ja syventää ymmär­rystä maaseudun arjesta, yrittä­jyy­destä ja kulttuu­rista sekä löytää paikal­lisia ratkai­suja isoihin valta­kun­nal­li­siin ja globaa­leihin haastei­siin. Tapah­tuma huipentuu kansal­lisen maaseu­tu­po­liit­tisen julkilausumaan. 

Tapah­tuman taustalla on maaseu­tu­po­li­tiikan neuvosto (MANE). Järjes­tely on yhdis­tänyt ihmiset kylistä ja kaupun­geista sekä yhdis­tyk­sistä, yrityk­sistä ja valtionhallinnosta.

Maakun­ta­liitto mukana 

Pohjois-Karjalan maakun­ta­liitto on mukana maaseu­tu­par­la­men­tissa uudis­ta­massa keskus­telua kulttuurin ja kestävän kehityksen saralla.

RUSTIK-hankkeen pisteellä käsit­te­lemme maahan­muut­ta­jien tilan­netta Pohjois-Karjalassa ja pohdimme yhdessä keinoja, joilla heidät saadaan paremmin kotiu­tu­maan. Pisteellä saa tietoa työnan­ta­jien parhaista käytän­teistä maahan­muut­ta­jien rekry­toin­nissa ja otamme mielel­lämme vastaan myös omia kokemuk­siasi aiheesta. Tule mukaan pitämään osaajat maakun­nassa!

Kulttuuri itää – kuntien kulttuu­ri­toi­minnan kehit­tä­mis­teh­tävän tavoit­teena on uuden pysyvän Itä-Suomen kulttuu­ri­ver­koston ja sen toimin­ta­mallin luominen Etelä-Savoon, Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Pisteellä , jotka puolus­tavat kulttuu­risia oikeuksia, kestäviä kulttuu­ri­pal­ve­luita sekä kulttuurin ja taiteen näkyvyyttä Itä-Suomessa!

Lisätie­toja