Pakas­te­kui­vaus käyntiin Puhok­sessa 

Seutu­kunnan yrityk­sien liike­vaihto supistui ensim­mäi­sellä vuosi­puo­lis­kolla 10,9 miljoonaa euroa. Teolli­suus supistui yli 11 prosenttia vastaten 9,1 miljoonaa euroa. Kasvua nähtiin erityi­sesti metsä­ta­lou­dessa ja puunkor­juussa, sekä majoitus- ja ravit­se­mis­toi­min­nassa, joka jatkoi kasvuaan jo kuudetta peräk­käistä vuosineljännestä. 

Merkit­täviä henki­lös­tö­vä­hen­nyksiä tehtiin edelleen niin teolli­suu­dessa kuin rakentamisessakin. 

Viennin supistui toista seuran­ta­jaksoa peräk­käin 14 %, joka on selvästi yli maan keski­tason. Kokonais­vienti vuoden ensim­mäi­sellä puolis­kolla oli 18,8 miljoonaa euroa. 

Pitkään valmis­teilla ollut pakas­te­kui­vausin­ves­tointi on saatu etene­mään Puhok­sessa, ja maakunnan elintar­vi­kealan yrityk­sille aukenee uuden­laisen tuotan­to­ka­pa­si­teetin myötä paljon uusia tuote­ke­hi­tys­mah­dol­li­suuksia. Myös Puhoksen bioter­mi­naalin raken­ta­minen on käynnis­tynyt ja alueen kehit­tä­minen on JTF-rahoituksen turvin myötä­tuu­lessa. Puhtaan energian tuotan­toon ja sitä hyödyn­tä­vään kulutuk­seen liittyviä inves­toin­tiai­hioita on suunnit­teilla runsaasti Keski-Karjalaan. 

Lähde: Tilas­to­keskus, Asiakas­koh­tainen suhdan­ne­pal­velu; aineiston käsit­tely: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Tomi Haring
toimi­tus­joh­taja
Business Joensuu