Tiedot­teet

Pohjoinen periferia ja Arktinen 2021–2027 Interreg-ohjelman toinen hakukierros avoinna 5.12. saakka

Interreg Pohjoinen periferia ja Arktinen ‑ohjelman toinen varsi­nainen haku on avattu. 

Euroopan komis­sion hyväksyi uuden Interreg NPA-ohjelman 8.9.2022 ja näin vahvisti lopul­li­sesti ohjelman toimin­ta­linjat ja tavoit­teet. Tältä pohjalta seuran­ta­ko­mitea pystyi syyskuun lopussa päättä­mään ensim­mäiset kahdeksan rahoi­tet­tavaa hanketta sekä avaamaan toisen varsi­naisten hankkeiden hakukierroksen. 

Tässä haussa hanke­ha­ke­muksia voi jättää kaikkiin toimin­ta­lin­joihin, joita ovat: 

Toimin­ta­linja 1: vahvis­te­taan muuntau­tu­mis­ky­kyisten ja houkut­te­le­vien NPA-yhteisöjen innovaatiokapasiteettia.

Toimin­ta­linja 2: vahvis­te­taan NPA-yhteisöjen kykyä sopeutua ilmas­ton­muu­toksen vaiku­tuk­siin ja varmistaa raaka-aineiden riittävyys.

Toimin­ta­linja 3: vahvis­te­taan NPA-alueen organi­saa­tioiden kykyä hyödyntää alueen yhteistyömahdollisuuksia.

Toimin­ta­lin­jojen 1 ja 2 hankkeiden tulee kehittää konkreet­tisia ja kestäviä tuloksia, joilla on myönteinen vaikutus ohjelma-alueen kohderyhmiin.

Toimin­ta­lin­jalla 3 etsitään yhteis­työ­ka­pa­si­teettia vahvis­tavia, pieni­muo­toisia hankkeita, jotka kehit­tävät alueen toimi­joiden kykyä hyödyntää paremmin yhteis­työn mahdol­li­suudet ja näin rakentaa muuutos­ky­kyisiä yhtei­söjä NPA-alueelle. Hankkeet voivat tähdätä myös ohjel­massa aliedus­tet­tujen ryhmien (nuorten, alkupe­räi­syh­tei­söjen) osallis­tu­misen lisää­mi­seen ja vahvis­ta­mi­seen niin, että ne pystyvät jatkossa toimi­maan kumppa­neina myös varsi­nai­sissa hankkeissa. Tässä haussa etsitään erityi­sesti hankkeita, jotka kehit­tävät nuorten kykyä osallistua ylikan­sal­li­seen yhteistyöhön.

Ohjelma järjestää How to Apply? ‑webinaarin hankkeita suunnit­te­le­ville 19.10. kello 14–16.00 ja tarjoaa mahdol­li­suuden keskus­tella ohjel­ma­sih­tee­ristön edustajan kanssa hankei­deasta (Project clinic) 20. ja 21.10. maalis­kuuta kello 12–16.00 välisenä aikana.

Lisätiedot: NPA-ohjelman Suomen kansal­linen kontak­ti­hen­kilö Paula Mikkola, [email protected] tai ohjel­ma­sih­tee­ris­tössä Chris­topher Parke­riin, [email protected]