Ilmakuva UEF:n Joensuun kampus.

Uusia maakun­ta­liiton hanke­ha­kuja käynnissä

Pohjois-Karjalan maakun­ta­liitto avasi hanke­haut Euroopan alueke­hi­tys­ra­haston (EAKR) kehittämis- ja inves­toin­ti­hank­keille sekä kestävän kaupun­ki­ke­hit­tä­misen sisältöä toteut­ta­ville hankkeille. Haut ovat avoinna ajalla 19.8.–31.10.2024.

Molem­mista hauista järjes­te­tään yhteinen hakuinfo 29.8. klo 9–10 Teamsin välityk­sellä. Info ei vaadi ennak­koil­moit­tau­tu­mista, eikä sitä tallen­neta. Osallis­tu­mis­linkki infoon löytyy tapah­tuman sivuilta. Esitys­ma­te­ri­aalit tulevat saata­ville tilai­suuden jälkeen Itä-Suomen materi­aa­li­pank­kiin.

Pohjois-Karjalan maakun­ta­liiton 31.10.2024 päättyvä EAKR-kehittämis- ja inves­toin­ti­han­ke­haku (hakuil­moi­tuksen tunnus: POKLII-018)

Tässä haussa rahoi­tet­ta­villa hankkeilla ediste­tään erityi­sesti Suomen hiili­neut­raa­li­suus­ta­voi­tetta energia­te­hok­kuuden ja kierto­ta­lou­teen siirty­misen näkökul­mista. Hakemuksia voi jättää Uudis­tuva ja osaava Suomi ‑ohjelman erityis­ta­voit­tei­siin 2.1 Energia­te­hok­kuus­toi­men­pi­teiden edistä­minen ja kasvi­huo­ne­kaa­su­pääs­töjen vähen­tä­minen sekä 2.3 Kierto­ta­lou­teen siirty­misen edistä­minen. Erityis­ta­voit­teen 2.1. mukai­siin toimiin on varattu myöntö­val­tuutta yhteensä 400 000 euroa ja erityis­ta­voit­tee­seen 2,1 miljoonaa euroa.

Hakuun jätet­tä­vien kehit­tä­mis­hank­keiden tulee olla kerta­kor­vaus­mallin hankkeita, joissa hankkeen kokonais­kus­tan­nukset ovat enintään 200 000 euroa. Inves­toin­ti­hank­keissa hankkeen kokoa tai tuen määrää ei ole rajattu.

Kestävän kaupun­ki­ke­hit­tä­misen haku 2024, Joensuun ekosys­tee­mi­so­pimus (hakuil­moi­tuksen tunnus: POKLII-019)

Haku on avattu yhteis­työssä Joensuun kaupungin kanssa ja sillä tuetaan hankkeita, jotka toteut­tavat Joensuun kaupungin ja valtion välistä innovaa­tio­toi­minnan ekosys­tee­mi­so­pi­musta vuosille 2021–2027. Haku kohdistuu Uudis­tuva ja osaava Suomi ‑ohjelman toimin­ta­lin­jaan 1 (Innova­tii­vinen Suomi) sekä toimin­ta­lin­jaan 2 (Hiili­neut­raali Suomi) ja niiden erityis­ta­voit­tei­siin:

  • 1.1 Tutkimus- ja innovoin­ti­val­miuk­sien ja kehit­ty­neiden tekno­lo­gioiden käyttöön­oton parantaminen.
  • 1.2 Digita­li­saa­tion etujen hyödyn­tä­minen kansa­laisten, yritysten ja julkis­hal­linnon hyväksi.
  • 2.1 Energia­te­hok­kuus­toi­men­pi­teiden edistä­minen ja kasvi­huo­ne­kaa­su­pääs­töjen vähentäminen.
  • 2.3 Kierto­ta­lou­teen siirty­misen edistäminen.

Haussa jaettavan EAKR:n rahoi­tuksen määrä on enintään 1 132 000 euroa.

Lisätie­toja