Maakun­taoh­jelman laati­minen käynnissä

Maakun­ta­liitto on käynnis­tänyt POKAT 2029 ‑maakun­taoh­jelman laati­misen vuosille 2026–2029. Maakun­taoh­jel­massa määri­tel­lään Pohjois-Karjalan kehit­tä­misen suunta neljäksi vuodeksi kerral­laan. Taustalla vaikut­tavat paitsi EU:n alue- ja raken­ne­po­li­tiikan ohjelma myös valta­kun­nal­linen alueke­hit­tä­mis­päätös ja Pohjois-Karjalan oma kehit­tä­mis­stra­tegia. Tavoit­teena on, että uusi maakun­taoh­jelma hyväk­sy­tään maakun­ta­val­tuus­tossa loppu­vuo­desta 2025. 

Maakun­taoh­jelman valmis­telun yhtey­dessä päivi­te­tään myös Pohjois-Karjalan älykkään erikois­tu­misen strategia ja Pohjois-Karjalan strategia 2040.

Pohjois-Karjalan maakun­taoh­jelman osallistumis- ja arvioin­ti­suun­ni­telma on nähtä­villä 25.9.–1.11.2024. Se antaa tietoa maakun­taoh­jelman tarkoi­tuk­sesta, ohjel­ma­työn vaiheista ja aikatau­lusta, vaikut­ta­mis­mah­dol­li­suuk­sista sekä vaiku­tusten arvioinnin järjes­tä­mi­sestä. Osallistumis- ja arvioin­ti­suun­ni­tel­maan voi tutustua maakun­ta­liiton POKAT 2029 ‑sivulla.

Maakun­taoh­jelma valmis­tel­laan lain mukai­sesti laajassa sidosryhmä- ja viran­omai­syh­teis­työssä. Valmis­te­lussa avaina­se­massa ovat maakun­taoh­jelman työryhmät, mutta jokai­sella on mahdol­li­suus osallistua tähän työhön. Valmis­te­lusta ja sen etene­mi­sestä tiedo­te­taan maakun­ta­liiton eri viestin­tä­ka­na­vissa. Valmis­telun aikana järjes­te­tään myös infotilaisuuksia.

Lisätie­toja