Kaista kaikille

Kaista kaikille

Nopea laajakaista -hanke käynnistyi hallituksen periaatepäätöksellä joulukuussa 2008. Hankkeen tavoitteena on varmistaa valtion tuen avulla nopeiden laajakaistaverkkojen rakentaminen alueilla, joille kaupallinen tarjonta ei todennäköisesti toteudu. Nopeita yhteyksiä rakennetaan vain sinne, missä niille on kysyntää.

Nopea laajakaista -hankkeen päämääränä on, että yli 99 prosentilla käyttäjistä on saatavilla 100 megan laajakaistayhteys. Käyttäjiksi lasketaan vakinaiset asunnot sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaiset toimipaikat.

Maakuntaliitot valitsevat yhteyksien rakentamiseen tarvittavan julkisen tuen saajan. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto hallinnoi Kaista kaikille -yhteishanketta, jossa koordinoidaan ja valmistellaan kahdeksan maakunnan laajakaistahankkeet: Etelä-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa sekä Pohjois-Savo.

Kiinteän laajakaistarakentamisen tuen haku Outokummun kaupungin alueelle

Kiinteän laajakaistarakentamisen lain 1262/2020 mukaista tukea on haettavissa Outokummun kaupungin alueella. Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle osoitetut hakemukset on toimitettava viimeistään 30.9.2022 klo 12.00 mennessä sähköisenä osoitteella kirjaamo@pohjois-karjala.fi

Kiinteän laajakaistarakentamisen tuen haku Kurikan kaupungin alueelle

Kiinteän laajakaistarakentamisen lain 1262/2020 mukaista tukea on haettavissa Kurikan kaupungin alueella. Etelä-Pohjanmaan liitolle osoitetut hakemukset on toimitettava viimeistään 21.10.2022 klo 12.00 mennessä sähköisenä osoitteella kirjaamo@etela-pohjanmaa.fi

Monitori-palvelu on paikkatietoon pohjautuva palvelu, josta löytyy koottua tietoa muun muassa henkilöautojen ja ajokorttien lukumääristä, laajakaistan saatavuudesta, radiokanavien kuuluvuudesta, antenni-tv:n näkyvyydestä sekä postipisteiden sijainnista. Palvelu on jaettu kahteen näkymään; karttanäkymässä tietoja voi tarkastella alueellisesti Suomen kartalla ja lähialuenäkymässä valitun osoitteen perusteella. Palvelu on täysin ilmainen selaimessa toimiva palvelu, johon ei tarvitse kirjautua tai rekisteröityä.