Tiedotteet

Pohjois-Karjalan maakuntapäivä uudistuu – vähemmän tapahtumia, mutta entistä isompia

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto pyytää tarjouksia Pohjois-Karjalan maakuntapäivän 2022 kulttuuritapahtumien toteuttamisesta. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi eri puolilla maakuntaa järjestettäviä konsertteja, teatteri- ja sirkusesityksiä, performansseja tai muita vastaavia yleisötilaisuuksiin sopivia kulttuurielämyksiä. Tarjoukset tulee jättää perjantaihin 27.5.2022 mennessä.

Maakuntaliiton tapahtumatuen määrä säilyy ennallaan, 50 000 eurossa, mutta edellisvuosista poiketen rahoitus myönnetään enimmillään kymmenelle tuotannolle.

Maakuntapäivää on aiemmin juhlistettu useissa pienimuotoisissa tapahtumissa eri puolilla Pohjois-Karjalaa, ja maakuntaliitto on tukenut niiden järjestämistä. Tukisummat ovat olleet pieniä tapahtumaa kohden, useimmassa tapauksessa vain muutamia satoja euroja. Jatkossa tuki on siis suurimmillaan 5 000 euroa per tapahtuma.

– Maakuntapäivää on vietetty vuodesta 2018 alkaen. Olemme keränneet jokaisena vuonna palautetta niin järjestäjiltä kuin tapahtumiin osallistuneilta ja tämä uudistus pohjautuu osittain saamaamme palautteeseen. Uudistuvasta maakuntapäivästä voi sanoa, että vähemmän tapahtumia, mutta isompia, kertoo maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen.

Maakuntapäivää vietetään jatkossa eri teemojen alla. Tulevia teemoja voivat olla esimerkiksi hyvinvointi, ruoka, kansalaistoiminta ja luonto.

– Halusimme lähteä liikkeelle kulttuurista, koska ala on ollut koronavuosina vaikeuksissa ja haluamme osaltamme tukea kulttuuritoimijoita ja kannustaa ihmisiä käyttämään kulttuuripalveluita, sanoo maakuntaliiton viestintäpäällikkö Sami Tolvanen.

Kilpailutuksessa olevat maakuntapäivän tapahtumat toteutetaan 12.-28.8.2022 välisenä aikana. Toki maakuntapäivänä kaikki muukin yhdessä tekeminen on tervetullutta. Asukkaat ja toimijat voivat juhlistaa päivää kukin omalla tavallaan. Varsinainen maakuntapäivä on vakiintuneesti elokuun viimeinen lauantai.