Ilmastokestävä Pohjois-Karjala
Ilmastokestävä Pohjois-Karjala
Ilmastokestävä Pohjois-Karjala ‑hankkeella pyritään edistämään kuntien ja yritysten ilmastotyötä. Tavoitteena on, että kunnat ja yritykset kehittävät kasvaneen osaamisen ja toimintansa vaikutusten tuntemuksen kautta uusia toimintatapoja ja innovaatioita, jotka edistävät alueellista elinvoimaa ja samalla vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä. Hinku-maakuntana Pohjois-Karjala on sitoutunut vähentämään päästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.
Hanke on jaettu kolmeen toimenpiteeseen; ilmastokestävät kunnat, ilmastokestävät yritykset ja ilmastokestävät julkiset hankinnat. Kaikkia Pohjois-Karjalan kuntia tuetaan heidän lähtökohdistaan kokonaisvaltaisen ilmastotyönsä kehittämisessä ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä, yrityksille hanke tarjoaa maksutonta asiantuntijatukea esimerkinomaisesti yrityksen lähtötilanteen selvityksessä, päästövähennyspolun laatimisessa ja järjestää yrityksille aiheeseen liittyviä koulutuksia. Julkisten hankintojen kehittämisen tavoitteena on kehittää ilmastokestävien julkisten hankintoja ja lisätä vuorovaikutusta toimijoiden välillä.
Hanke on käynnissä vuoden 2023 alusta ja kestää vuoden loppuun saakka. Hankkeelle on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 82 206 euroa ja kokonaiskustannusarvio on 102 758 euroa. Tuen osuus hankkeen hyväksyttävistä tukikelpoisista nettokustannuksista on 80,00 %. Hanketta rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19- pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Maksuttomat koulutukset yrityksille käynnistyvät syyskuussa
Ilmastokestävä Pohjois-Karjala ‑hankkeen maksuttomat koulutukset yrityksille käynnistyvät syyskuussa
Pohjois-Karjalan kuntien ilmastotyötä edistävä Ilmastokestävä Pohjois-Karjala ‑hanke käynnistää neljän maksuttoman koulutustilaisuuden sarjan 20. syyskuuta. Koulutukset on suunnattu pk-yrityksille.
Hankkeen tavoitteena on luoda kunnille ja yrityksille toimintatapoja, jotka tukevat kasvihuonepäästöjen vähentämistä ja ekologista kestävyyttä. Toimintatapojen tulee olla myös kestäviä taloudellisesti ja sosiaalisesti sekä tuoda työtä ja uudenlaisia yrittämisen mahdollisuuksia maakuntaan.
Koulutusten lisäksi hanke tarjoaa yrityksille asiantuntijatukea yrityksen lähtötilanteen selvittämiseen ja päästövähennyspolun laatimiseen.