Blogi

Työvoimapulaa vastaan yhteistyöllä

Pohjois-Karjala voi olla etupainotteisen tekemisensä ansiosta jatkossa vetovoimainen paikka juuri toimivan arjen takia.

Yritykset raportoivat pahenevista työvoiman saatavuusongelmista, ja terveyspalvelujen toimintoja suljetaan työvoimapulan vuoksi. Ongelma on pahentunut vuosi vuodelta.

Tilanne ei ole helpottamassa, sillä pelkästään Pohjois-Karjalan julkiselta sektorilta eläköityy seuraavan kymmenen vuoden aikana yli 6 000 työntekijää, kun palvelutarve erityisesti sotessa kasvaa.

Nykyisen syntyvyyden määrällä samaan aikaan Pohjois-Karjalaan syntyisi noin 11 000 lasta, joka alleviivaa haasteen suuruutta. Yli puolet ikäluokasta tarvittaisiin pelkästään julkisen sektorin työpaikkojen täyttämiseen, mikä ei tietenkään ole mahdollista.

Tämän vuoksi Pohjois-Karjalassa on käynnissä lukuisia toimenpiteitä asian ratkaisemiseksi. Tässäkään asiassa surkuttelu ei tuo mitään kenellekään. On käärittävä hihat ja tehtävä laajaa yhteistyötä.

Alueen vetovoima on keskeinen tekijä onnistumiselle. Maakunnan markkinointia ja brändäystä tehdään suurella ammattitaidolla, mutta vetovoimaan tarvitsemme mukaan jokaisen ihmisen, kunnan, yrityksen ja järjestön. Kaikki ne toimijat, jotka luovat Pohjois-Karjalan elämään arjen ja sisällön.

Esimerkiksi kuntien ja tulevan hyvinvointialueen palvelujen onnistuminen on elintärkeää alueen vetovoiman kannalta. Kukaan ei vie perhettään tai työntekijöitään alueelle, jossa arki ei ole sujuvaa.

Uusilla alueilla raha tulee olemaan kaikkialla Suomessa tiukassa. Uskon vahvasti, että Pohjois-Karjala voi olla etupainotteisen tekemisensä ansiosta jatkossa vetovoimainen paikka juuri toimivan arjen takia.

Sen vuoksi maakuntaliitto haluaa kaikin keinoin tukea kuntia ja hyvinvointialueen työtä peruspalvelujen onnistumiseksi.

Toinen merkittävä tekijä on koulutuspaikkojen määrä ja laatu. Pohjois-Karjala sai jättipotin viimeisten viikkojen aikana, kun tänne myönnettiin diplomi-insinöörien koulutuslupa, tieto- ja viestintäinsinöörien sekä toimintaterapeuttien luvat ja englanninkielisen ammattikoulutuksen luvat.

Nyt Pohjois-Karjalan koulutustarjonta houkuttelee sekä kotimaisia että ulkomaisia opiskelijoita ja yrityksiä. Koulutuksen laajuudesta ei jää enää kiinni oppijoiden houkuttelu.

Työvoimapulaan on haettu ratkaisuja 2010-luvulla useilla EU-hankkeilla. Haaste on niin iso, että siihen vastaamiseksi tarvitaan uusia, innovatiivisia toimenpiteitä. Koska samat haasteet ovat nyt aiempaa enemmän esillä eri puolilla Suomea, ei keskinäinen kilpailu kotimaisesta työvoimasta voi ratkaista kaikkien alueiden ongelmia.

Muualta Suomesta olevien houkuttelun lisäksi tarvitaan suunniteltua ja kohdennettua osaajien rekrytointia maan rajojen ulkopuolelta. Työvoimapula ratkaistaan alueen vetovoimalla, koulutuspaikoilla ja kansainvälisellä osaajien houkuttelulla.

Markus Hirvonen
Markus Hirvonen
maakuntajohtaja

Tämä kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Sanomalehti Karjalaisen Kolumnivieras-palstalla 25.1.2022.