Tiedotteet

Metsäpäivä pohjoiskarjalaisin voimin Hokkaidon Suomi-viikolla

Japanin Hokkaidossa järjestetään Finland Week -teematapahtuma 28.5.–3.6.2022. Teemaviikolla, 1. kesäkuuta, pidetään myös Forestry Day -metsäpäivä, jonka järjestämisestä vastaa Pohjois-Karjalan ja Japanin Naganon metsäbiotalousyhteistyön kehittäminen 2020–2022 -hanke. Päivän järjestelyissä ovat mukana ovat myös Team Finland Japanin toimijat eli Suomen Japanin suurlähetystö ja Business Finland Tokion edustusto.

Forestry Day -metsäpäivä järjestetään osana hankkeen toista Japanin verkostoitumismatkaa.

Tilaisuudessa esittelevät toimintoja, tuotteita ja palveluja:

  • Hankeyritykset Oy Arbonaut Ltd., Kesla Oyj ja Waratah (John Deere Forestry Oy). Mukana ovat myös yritysten japanilaiset partnerit: Precision Forestry Measurement Ltd., Usui Co. Ltd. ja Nikken Corporation.
  • Hankkeen tutkimus-, kehitys- ja koulutusorganisaatiot sekä näiden yhteistyö- ja kumppanitahojen edustajia Japanista ja Suomesta.

Lisäksi metsäpäivään kuuluu minimessut Sapporossa, jossa esittäytyvät hankkeen muut osallistujayritykset: BCon Oy, Plasthill Oy, BioAcademy Finland Oy, Metsäpalvelu Turunen Oy, Penten Oy, Tmi. H. Lappalainen sekä ENO Schoolnet ry (ENO-verkkokouluyhteisö).

– Toive metsäpäivän järjestämisestä Suomi-viikolle tuli helmikuussa Suomen suurlähetystöltä ja Business Finlandilta, koska meille kerrotun mukaan hankkeemme toteuttajaryhmä on tällä hetkellä ainoa Suomesta Japaniin konkreettista metsäyhteistyötä laaja-alaisesti rakentava toimijajoukko, kertoo projektipäällikkö Petteri Ryhänen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Forestry Day -tapahtuman järjestämisellä tavoitellaan maakunnan metsäalan toimijoiden näkyvyyden ja tunnettuuden kasvua kohdealueella.

– Samalla se syventää monipuolista yhteistyötä maiden välillä sekä vauhdittaa alan kaupallista yhteistyötä ja vientiä kohdealueelle, Ryhänen toteaa.

Pohjois-Karjalan ja Japanin Naganon metsäbiotalousyhteistyön kehittäminen 2020–2022 -hanke päättyy 31.3.2023. Karelia-ammattikorkeakoulun lisäksi hanketta toteuttavat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Luonnonvarakeskus LUKE, Itä-Suomen yliopisto, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria ja Business Joensuu Oy. Hanke hyödyntää toiminnassaan myös Metsäkeskuksen asiantuntemusta ja Team Finland -verkostoja. Mukana ovat myös useat pohjoiskarjalaiset metsäbiotalousalan yritykset.

Lisätiedot: Petteri Ryhänen, projektipäällikkö, Karelia-ammattikorkeakoulu, p. 046 922 5621, petteri.ryhanen@karelia.fi